Selecteer een pagina

DekkerDoc is gespecialiseerd in videoportretten
en portretfotografie.

Mijn naam is Wendy Maria. Ik maak mensenfilms. En daarmee bedoel ik dat mensen altijd centraal staan. Bijzondere mensen, of anders gezegd: gewone mensen met bijzondere verhalen. Dat kan een groot verhaal zijn, zoals dat van Loesje, een van de gedupeerden van de Toeslagaffaire. Van dit verhaal maakte ik een docuportret dat we met een zo groot mogelijk publiek willen delen. Maar ik film ook kleine verhalen, die minstens zoveel impact hebben op de kleine groep mensen voor wie het bedoeld is. Ongeneeslijk zieke jonge moeders, die de kracht en moed hebben verzameld om samen met mij een videoboodschap of minidocumentaire te maken voor hun kinderen. Voor later.

FILM


Docuportret 
Wil je een waardevolle herinnering nalaten, denk dan eens aan een documentair videoportret (docuportret). Een film van 5 tot maximaal 60 minuten waarin jouw verhaal centraal staat. Het vormt een waardevolle tastbare herinnering aan jou voor je dierbaren. Voor later.

Personal branding-video  
Klanten gaan allang niet meer ‘aan’ op een opsomming van puur de  voordelen  van een product of dienst. In een wereld vol concurrentie maken ze hun keuze ook op basis  van een gevoel.  Een gevoel over jouw bedrijf, maar ook over het verhaal dat daarachter zit. Wie ben jij en wat is jouw unieke verhaal?

FOTO

 

Portretfoto
Nieuwe portretfoto’s nodig voor op je website, social media of gewoon voor thuis aan de muur? Wees welkom voor een relaxte fotoshoot in de studio (Haarlem). Zwart-wit foto’s of full colour? Zwarte achtergrond of witte? Alles is mogelijk.  Je hoeft alleen nog maar te kiezen.

Day Out of Life-reportage
Jouw leven en jouw verhaal staan in deze Day Out of Life-reportage centraal. Niets is geënsceneerd, alles kan en alles mag. Wil je een bijzondere dag vastleggen, zoals de verjaardag van opa waarbij de hele familie aanwezig is? Een huwelijksaanzoek? Of wil je juist een ‘gewone’ dag thuis met je gezin vastleggen?

Over DekkerDoc:
Wendy Maria / Het complete plaatje / Herinneringsspecialist

Wendy Maria

DekkerDoc is opgericht door Wendy Maria Laimböck-Dekker. Zij is verhalend filmmaker en fotograaf. Geboren in Indonesië, geadopteerd en opgegroeid in Nederland. Met een zeer brede creatieve professionele achtergrond en jarenlange ervaring (o.a. als reclamemaker en als journalist) kan ze jou helpen je verhaal in z’n meest ultieme vorm te vertellen.

Het complete plaatje

Wendy Maria is veelzijdig creatief.

Zo werkte ze jarenlang als Creatief in de reclamewereld, maar ook was ze werkzaam als communicatieadviseur (bij zowel semi-overheidsinstellingen als bij commerciële bedrijven), illustrator, offline en online eindredacteur (bij verschillende publiekstijdschriften) en journalist. Doe je een beroep op DekkerDoc voor een videoportret of portretfoto’s, dan kan het zomaar zo zijn dat je Wendy Maria uiteindelijk ook wilt inhuren om je teksten te schrijven of redigeren. Of om mee te denken over je contentstrategie.

Herinneringsspecialist

Wendy Maria is de oprichter van de Branchevereniging Herinneringsspecialisten Nederland. Een ‘herinneringsspecialist’ is een creatieve professional die jou kan helpen om herinneringen om te zetten in een tastbaar product. Dat kan zijn een videoboodschap, een foto, een op maat geschreven lied, een kunstwerk of misschien wel een mooie plaid waarin dierbare kledingstukken in verwerkt zijn. Zelf heeft Wendy Maria sinds 2017 tientallen mensen gefilmd (veelal ongeneeslijk zieke moeders die nog een laatste videoboodschap wilden nalaten voor hun kinderen). In 2018 kreeg ze voor dit werk een nominatie voor de VIVA400 award. 

Thuis

Last but not least: sinds 2014 is Wendy Maria moeder van een 1-eiige meisjestweeling, getrouwd met Arthur en woonachtig in Bennebroek (NH, gemeente Bloemendaal). Andere steekwoorden: crazy catlady (twee katten uit het asiel gehaald), singer-songwriter (op het podium te vinden sinds haar veertiende), sushi lover en online chess-verslaafd.

'De mooiste herinnering'

“Toen ik Wendy benaderde, wist ik eigenlijk nog niet echt hoe ik het precies wilde. Ik wist alleen dat ik iets moois wilde maken voor mijn kinderen, als herinnering aan mij.  Wendy dacht met me mee en bood me de mogelijkheid om verschillende korte videoboodschappen te maken die mijn dochters later op door mij gekozen momenten zullen ontvangen en bekijken. Zodat ik op die bijzondere momenten in zekere zin toch nog een beetje bij ze kan zijn. Wendy stelde me voortdurend op mijn gemak. Het resultaat was alles wat ik ervan verwacht had… en meer. ” 

Je las een fragment uit een review die in 2019 per voiceapp is aangeleverd voor publicatie door Willeke. Willeke maakte een jaar eerder voor beide dochters 5 videoboodschappen. Voor wanneer ze er niet meer zou zijn. In de zomer van 2019 overleed Willeke aan de gevolgen van borstkanker.  

 

'Een mensen-mens'

Javier Morata van Eimeren over de samenwerking met Wendy Maria van DekkerDoc. 

'Dat is een kunst'

Over het algemeen sta ik graag in het middelpunt van de belangstelling, maar tegelijkertijd leg ik mijzelf daarbij een enorme druk op. Dat wat ik vertel, moet natuurlijk altijd duidelijk én goed zijn, en raken bovendien. Het is Wendy in no-time gelukt om mijn verhaal op film vast te leggen, zonder dat ik het gevoel had te moeten ensceneren en acteren. Dat is een kunst. 

Naast mijn eigen verhaal als schrijver/spreker, maakt Wendy ook prachtige videoportretten voor het platform BRAVICO. Korte films – die aanvoelen als een mini-documentaire, over zeer persoonlijke onderwerpen en in een paar minuten tijd een persoonlijk verhaal met kop en staart, vertellen. Ook dit is kundigheid van de bovenste plank. 

Irene Campfens – oprichter BRAVICO, schrijver en spreker.