Selecteer een pagina

Het verhaal van Wendy Maria & DekkerDoc

DekkerDoc is in 2017 opgericht door mij, Wendy Maria Laimböck-Dekker. Ik ben verhalend filmmaker en fotograaf, met een brede creatieve achtergrond. Een multipotentialist. Zo werkte ik jarenlang als Creatief (deels copywriter/deels artdirector) in de reclamewereld, maar was ik ook lange tijd werkzaam als communicatieadviseur (bij zowel semi-overheidsinstellingen als bij commerciële bedrijven) en als illustrator. In de jaren daarna ook als offline en online eindredacteur (bij verschillende publiekstijdschriften, zoals Margriet en Vriendin) en journalist. De liefde voor de camera was er altijd al. In 2017 maakte ik er werk van. Mijn multidisciplinaire achtergrond maakt dat ik een foto- of videoportret vanuit verschillende invalshoeken benader.

Vind me op LinkedIn

Het verhaal van de Herinneringsspecialist

In 2012 overleed mijn hartsvriendin Judith op veel te jonge leeftijd. In 2017 volgde het overlijden van een andere vriendin, Hanneke. Zij liet een dochter achter van toen nog maar vijf jaar oud. Hartverscheurend. Wat me achteraf in beide gevallen spijt, is dat ik weinig (bewegende) beelden van mijn vriendinnen heb. Had ik maar vaker gefilmd. Maar ja, zoiets realiseer je je pas wanneer het te laat is. Sindsdien heb ik er in mijn werkend leven een missie van gemaakt om anderen te helpen tastbare herinneringen op beeld te maken. Nu. Voor later.

Ik ben de oprichter van Branchevereniging Herinneringsspecialisten Nederland. Een ‘herinneringsspecialist’ is een creatieve professional die jou kan helpen om herinneringen om te zetten in een tastbaar product. Dat kan zijn een videoboodschap, een foto, een op maat geschreven lied, een kunstwerk of misschien wel een mooie plaid waarin dierbare kledingstukken in verwerkt zijn. Zelf film ik sinds 2017 veelal ongeneeslijk zieke moeders die nog een laatste videoboodschap of docuportret wilden nalaten voor hun kinderen. Meer hierover: zie VaarwelVideo.nl In 2018 kreeg ik voor dit werk een nominatie voor de VIVA400 award.

Het verhaal van thuis

Last but not least: sinds 2014 ben ik moeder van een 1-eiige meisjestweeling. Verreweg de meest ambitieuze, vermoeiende, geweldige en voldoening gevende job die ik ooit heb gehad. Ik ben in coronatijd getrouwd met hun vader Arthur en samen met onze asielkatten Garfield en Olly wonen we in Bennebroek (NH, gemeente Bloemendaal). Verdere steekwoorden: singer-songwriter, chansonnière en leadzangeres in diverse pop-rock-coverbands (op het podium te vinden sinds mijn veertiende), sushi lover en online chess-verslaafd. Ik kijk veel documentaires en lees graag (bij voorkeur waargebeurde verhalen).